Home / Actueel / Onderzoek biodiversiteit Park Lingezegen

Onderzoek biodiversiteit Park Lingezegen

Patrijzen in Park Lingezegen – headerfoto: Youri Jongkoen

Onder leiding van onze ecoloog Wesley van Zadelhoff onderzoeken studenten van de opleiding Toegepaste Biologie van Aeres MBO Ede de biodiversiteit in Park Lingezegen. Het onderzoek is in opdracht van Park Lingezegen, de uitkomsten worden gebruikt voor een herijking van het beheerplan van het park.
 

Het onderzoek is een bijzondere samenwerking tussen Park Lingezegen, Aeres MBO Ede en NLadviseurs. De studenten doen de uitvoer onder leiding van ervaren docenten van Aeres en onze ecoloog Wesley, die als docent verbonden is aan Aeres.
 

Compleet beeld van planten- en dierenleven

Het totale onderzoeksteam bestaat uit ruim dertig personen. Al die helpende handen komen goed van pas. Wesley: “Door de omvang van het gebied en de vele soortgroepen die we gaan onderzoeken, heb je al die mensen echt nodig. Het is heel fijn dat we dankzij de samenwerking met Aeres een compleet beeld kunnen schetsen van alles wat voorkomt in Park Lingezegen.” Grote delen van Park Lingezegen zijn nog jong. Toch hebben al veel plant- en diersoorten hun weg naar het park weten te vinden. De studenten voeren tot en met het einde van dit jaar onderzoek uit naar al die soorten. Eind 2023 zal er een compleet beeld zijn van het planten- en dierenleven in het park.
 

Basis voor herijking beheerplan

Irma Verhoeven van Aeres is blij met de samenwerking met NLadviseurs: “Voor onze studenten is dit een mooie kans om bij te dragen aan ecologisch onderzoek. Zo kunnen ze alles wat ze op de opleiding leren in de praktijk brengen.” Coördinator beheer van Park Lingezegen Hans Hendriks: “We zijn erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. We zien het als een nulmeting van de biodiversiteit in Park Lingezegen. Met de uitkomsten gaan we vervolgens aan de slag voor een herijking van het beheerplan.”
 

De studenten beginnen met soortenonderzoek naar onder meer de gewone pad.

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten