Zet de natuur in de spits!

Home   »   Zet de natuur in de spits!

Zet de natuur eens in de spits!

De natuur inzetten als middel tegen wateroverlast, hitteproblemen en schadelijke insecten? Het klinkt bijna als een tegenstrijdigheid. Niets is minder waar. Als adviesbureau zetten we natuur al jaren in als het gaat om duurzaam beheer van golfbanen. Dat het effect heeft, weten wij uit ervaring!

Hoe werkt het dan? Wat moet je veranderen aan je in- of opstelling? Zet de natuur eens in in de spits! Neem nu het voorbeeld van insectenschade. Engerlingen, emelten zorgen voor schade aan de grasmat. Insecticiden zijn niet meer voor handen, maar gelukkig hebben we ook natuurlijke bestrijders: Sluipwespen, spreeuwen, koolmezen: ze zijn dol op die insecten! Maak het terrein geschikt voor deze mooie soorten en ga overlast van ongewenste soorten tegen!

Ander voorbeeld: wateroverlast. Extreme regenval zorgt er nog al eens voor dat sportvelden blank staan en daardoor onbespeelbaar zijn. De natuur werkt in zo’n geval niet echt mee. Precies! Daarom moeten we ervoor zorgen dat we de natuur zo inzetten, dat de natuur zelf dit soort tegenvallers opvangt.

​Dat kan door kleine aanpassingen in het terrein. Zorg voor natuurlijke waterbergingen in de vorm van slootjes of een talud, of voor een parkeerplaats met een open steenstructuur zodat water makkelijker de grond in kan lopen.Interesse? Neem contact met ons op: