Soortenonderzoek

Je bent hier: Home 5 Diensten 5 Soortenonderzoek

Als uit een Quickscan Wet Natuurbescherming blijkt dat er in een bepaald gebied beschermde soorten leven, is nader onderzoek nodig. Denk aan onderzoek naar vleermuizen, huismussen, marters, vogels, amfibieën en reptielen.

Je hebt hier bijvoorbeeld mee te maken als je bomen wilt kappen of gebouwen wilt renoveren. Denk aan vleermuizen die vaak gebouwgebonden zijn. Was de vleermuis vroeger een schrikbeeld vanwege sagen en legendes, tegenwoordig liggen projectontwikkelaars en bouwbedrijven wakker van deze soort. Bijvoorbeeld omdat ontheffingen niet worden verleend en bouwprojecten worden stilgelegd.

Onze ecologen voeren de veldbezoeken uit volgens de geldende protocollen en stellen een gedegen plan op om de beschermde soort een alternatief te bieden en de plek waar u uw project wilt starten ongeschikt te maken voor die soort. Dat gebeurt volgens de Wet natuurbescherming. U gaat verantwoord om met de planten en dieren, zonder dat dit een langdurig slepend traject wordt.

Heb je vragen?

Laat je gegevens achter

Nieuw veld

Soortenonderzoek is onderdeel van het thema Ecologie & Wetgeving→.

SOORTENONDERZOEK NODIG?

Stuur ons het veld in

Blijkt uit een quickscan dat aanvullend onderzoek nodig is? Dan gaan we op locatie aan de slag en stellen we een gedegen plan op om de beschermde soort een alternatief te bieden. 

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.