Bloemrijke bermen

Home   »   Wat we doen  »   Bloemrijke bermen

Bij de inrichting van stedelijke gebieden, denk je vaak na over de functies die ze moeten hebben. Bij het inrichten van natuurlijke locaties en stroken doe je hetzelfde. Wil je bijvoorbeeld een aantrekkelijk straatbeeld? Of wil je waardevolle vegetaties realiseren waar insecten en vogels op afkomen? Misschien wil je juist meer plekken creëren waar mensen kunnen ontspannen en genieten? 

Je zou groenstroken ook kunnen inzetten als aantrekkelijk leefgebied voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Wanneer je kiest voor het creëren van een aantrekkelijk straatbeeld, dan zou je saaie grasbermen kunnen omvormen naar bloemrijke groenstroken. 

Natuurontwikkeling in woonwijken, parken en langs wegen is niet alleen mooi, maar ook goed voor het (leef) klimaat. Veel groen in je gemeente heeft een positief effect op de gezondheid van burgers. Met meer natuur op meer plekken geef je ruimte aan allerlei soorten insecten en dieren die bijdragen aan een evenwichtig ecosysteem. En nog een voordeel: natuurlijke stroken vragen op de lange termijn minder onderhoud dan grasstroken en bloembedden.

Met een aantal praktische stappen kun je al veel bereiken. Graag helpen wij u op weg om uw groen beleid in de praktijk te brengen.

Interesse? Neem contact met ons op: