Bloemrijke roughs op de golfbaan

Home   »   Wat we doen  »   Bloemrijke roughs op de golfbaan

Versterken van natuurwaarden hangt sterk samen met het vergroten van de biodiversiteit. Wilt u een natuurrijke baan die tegen een stootje kan? Dan is het vergroten van biodiversiteit een goede eerste stap. U zou hiermee kunnen beginnen bij de roughs. 

Bedenk wel dat u met het alleen inzaaien van divers samengestelde bloemmengsels niet altijd het resultaat behaald dat u voor ogen hebt. De bodemgesteldheid speelt namelijk een grote rol in het al dan niet slagen van een diverse plantensamenstelling. Welke stappen moeten eerst gezet worden voordat u kunt beginnen met het versterken van de natuurwaarden? En, ook niet onbelangrijk; hoe zorgt u ervoor dat u de natuurwaarden behoudt en misschien nog verder vergroot? 

NLadviseurs ondersteunt u graag bij het vergroten van de biodiversiteit op uw baan. Op basis van een analyse van uw terrein geven wij een praktisch advies, een planning en een opvolgplan, zodat u doelgericht aan de slag kunt. 

Daarbij kijken we ook naar de mogelijke bijeffecten van biodiversiteit die u liever niet terugziet in bijvoorbeeld de greens. De aanwezigheid van kruiden op de golfbaan kunnen soms knelpunten opleveren. Hoe gaat u hier goed mee om met de GreenDeal in het vooruitzicht? Vanaf 2022 mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen meer worden gebruikt tegen onwenselijke kruiden. Welke alternatieven heeft u als golfbaanbeheerder? Lees hier meer.

Interesse? Neem contact met ons op: