Impact- en materialiteitsanalyse

U bent hier: Home 5 Diensten 5 Impact en materialiteitsanalyse

In een wereld waar duurzaamheid centraal staat, is het begrijpen van uw bedrijfsimpact en materialiteit van cruciaal belang. Voor grote bedrijven, die verplicht zijn om de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) te volgen, hebben we de oplossing: onze Impact- en Materialiteitsanalyse.

Wat is de Impact- en Materialiteitsanalyse?
Onze Impact- en Materialiteitsanalyse is ontwikkeld om grote organisaties te helpen bij het identificeren en begrijpen van de effecten die ze hebben op zowel de samenleving als het milieu, zoals voorgeschreven door de CSRD.

Het stelt u in staat om uw bedrijfsactiviteiten te evalueren en de belangrijkste materiële kwesties te identificeren die van invloed zijn op uw bedrijf, in lijn met de richtlijnen van deze regelgeving.

Hoe Werkt Het?
Onze experts nemen u mee op een diepgaande reis door uw bedrijf en branche, met inachtneming van de specifieke eisen van de CSRD. We analyseren uw impact op gebieden zoals milieu, sociale verantwoordelijkheid, ethiek en economische prestaties. We brengen ook de verwachtingen van uw belanghebbenden in kaart, van klanten tot aandeelhouders, om de materialiteit van verschillende kwesties vast te stellen, zoals vereist door de CSRD.

Waarom Onze Impact- en Materialiteitsanalyse?
Deze analyse is niet alleen van belang om te voldoen aan de eisen van de CSRD, maar ook om uw bedrijf te leiden naar een gerichte en effectieve duurzaamheidsstrategie. Het helpt u om prioriteiten te stellen, investeringen te optimaliseren en uw reputatie te versterken in overeenstemming met deze richtlijn. Door de meest relevante en materiële kwesties aan te pakken, kunt u uw bedrijf positioneren als een toonbeeld van duurzaamheid.

Klaar om uw bedrijf op de kaart te zetten als een verantwoordelijke en doelgerichte organisatie? Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en om te beginnen met onze Impact- en Materialiteitsanalyse! Samen kunnen we de wereld veranderen, één strategische beslissing tegelijk.

 

Vragen?

Laat je gegevens achter

Nieuw veld

De impact- en materialiteitsanalyse is onderdeel van het thema Natuur & Ondernemen→.

Irene Hesseling

.

Irene Hesseling

Projectleider Natuur & Ondernemen

VRAAG HET ONZE EXPERT

Meer weten?

Wil je weten welke kansen er voor jou liggen?
We denken graag met je mee.

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.