Klimaatkansenkaart

Je bent hier: Home 5 Diensten 5 Klimaatkansenkaart

Met de klimaatkansenkaart brengen we op basis van klimaatdata op wijkniveau grote knelpunten in beeld. Waar kan bij hevige regenval wateroverlast ontstaan? Waar wil je op een warme dag niet zijn in verband met hittestress?

De knelpunten toetsen we aan lokale kennis en bekende problemen. Op wijkniveau bepalen we klimaatkansen, zoals vergroening, kwaliteitsverhoging van het groen, waterberging en ontharding. We beoordelen hoe kansrijk specifieke omvormingen zijn.

Desgewenst kunnen we per klimaatkans de kosten weergeven in de kaart. Ook geven we een prioritering aan: welke kansen pakt u het best als eerste op? Klimaatadaptatie wordt zo behapbaar.

Meer weten?

Heb je vragen?

Laat je gegevens achter

Nieuw veld

ONS WERK

Klimaatkansenkaart in de praktijk

Klimaatadaptatie? Klimaatkansenkaart is je startpunt

Klimaatadaptatie? Klimaatkansenkaart is je startpunt

Wie zich bezighoudt met klimaatadaptatie in de openbare ruimte, ziet zich voor heel wat grote opgaven gesteld. Zeker in stedelijk gebied is de impact van bijvoorbeeld extreme hitte en zware...

LEES MEER
Natuurkansen en -waarden op de kaart

Natuurkansen en -waarden op de kaart

De gemeente Zwijndrecht vroeg ons inzichtelijk te maken wat de huidige natuurwaarden binnen de gemeente zijn én waar natuurkansen liggen. We maakten daarvoor een natuurwaarden- en natuurkansenkaart.

LEES MEER
Communicatie die bijdraagt aan meer biodiversiteit

Communicatie die bijdraagt aan meer biodiversiteit

Gemeente Ede vroeg ons een communicatiestrategie te maken voor de natuurkansenkaart die we ontwikkelden ter bevordering van de biodiversiteit. Een mooi gecombineerde opdracht wat ons betreft: onze ecologische kennis verbinden met...

LEES MEER

De klimaatkansenkaart is onderdeel van het thema Klimaatadaptatie→ 

Guido Hamelink - Over ons

.

Guido Hamelink

Algemeen Directeur

VRAAG HET ONZE EXPERT

Ook een klimaatkansenkaart?

Heb je specifieke vragen over jouw kansen, wil je een klimaatkansenkaart of advies inwinnen? We denken graag met je mee.

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.