Home » Thema’s » Boombeheer

Boombeheer

Met een boombeheerplan heeft u een beter overzicht van wat er aan onderhoud moet gebeuren om op lange termijn de beste resultaten te realiseren voor de bomen en het omliggende gebied. Hoe ziet het bos op uw terrein er over 50 jaar uit? Veel mensen zullen denken aan mooie volwassen bomen met goed uitgegroeide kronen en met een mooie afwisseling in soorten, leeftijden en kleur. Daarnaast denkt u misschien aan grote solitaire bomen, die zorgen voor mooie doorkijkjes. Maar hoe komt u tot een dergelijk eindbeeld?

Een groenere toekomst met een boombeheerplan

Staat een boom solitair, heeft hij de ruimte en zijn de bodemomstandigheden goed? Dan zal hij min of meer vanzelf uitgroeien tot een gezonde boom met een brede kroon rondom. Staan bomen bij elkaar, in een bos of langs paden of spelgebied? Dan kan het nodig zijn om een boombeheerplan op te stellen en te sturen in de natuurlijke processen.

Raadpleeg onze adviseurs

Wilt u een boombeheerplan op laten stellen om de natuurlijke processen positief te beïnvloeden? Raadpleeg NLadviseurs uit Velp voor het juiste beheer op de juiste locatie. Daarmee werkt u effectief aan een vitaal en veilig bomenbestand. Neem contact op met onze adviseurs door te bellen naar +31 (0) 26 78 51 440 of te mailen naar info@nladviseurs.nl.

Boombeheer

Hoe ziet het bos op uw terrein er over 50 jaar uit? Veel mensen zullen denken aan mooie volwassen bomen met goed uitgegroeide kronen met een mooie afwisseling in soorten, leeftijden en kleur. Op een aantal plekken grote solitaire bomen, die zorgen voor mooie doorkijkjes. Maar hoe kom je tot een dergelijk eindbeeld?

 

Staat een boom solitair, heeft hij de ruimte en zijn de bodemomstandigheden goed, dan zal hij min of meer vanzelf uitgroeien tot een gezonde boom met een brede kroon rondom. Staan bomen bij elkaar, in een bos of langs paden of spelgebied, dan kan het nodig zijn beheer uit te voeren en te sturen in de natuurlijke processen.

 

Raadpleeg onze adviseurs voor het juiste beheer op de juiste locatie. Daarmee werkt u effectief aan een vitaal en veilig bomenbestand.

PROJECTEN

Actueel

Natuur is constant in ontwikkeling en wij dus ook! Over die nieuwe ontwikkeling en hoe wij daar in de praktijk mee om gaan, bloggen wij regelmatig. Wilt u ook graag op de hoogte blijven?

Actueel