Home / Actueel / Boomveiligheidscontrole: APK voor bomen

Boomveiligheidscontrole: APK voor bomen

Nu de bomen hun blad weer gaan verliezen, is het de ideale tijd voor een boomveiligheidscontrole. Bomen zijn zonder blad beter te beoordelen. Bovendien is er in de komende (winter)maanden vaak meer tijd voor het wegzagen van takken of het kappen van bomen.

 

APK

Een boomveiligheidscontrole is als het ware een APK voor bomen. Wij kunnen deze controle voor u uitvoeren en dat doen we zo efficiënt mogelijk. Niet alle bomen hebben namelijk een controle nodig. We kijken welke bomen op een risicoplek staan (bij een parkeerplaats, bij gebouwen, dichtbij de greens, enz.) en welke bomen uit eerdere controles naar boven popten.

 

Info per boom

Werkt u al met GIS, dan heeft u een voorsprong omdat de bomen en andere elementen al zijn ingetekend op kaartlagen. Daarbij komt dat aan een kaartlaag met bomen vaak meer informatie is gekoppeld dan de locatie van de boom alleen. In de kaart staat bijvoorbeeld ook informatie over de conditie en leeftijd, de natuurwaarde en de cultuurhistorische waarde van een boom. Lees meer over boomveiligheid.

 

Iets voor u?

Wilt u een controle aanvragen? Neem dan contact op met Marco Hut.

T: 06 29 48 48 95

E: m.hut@nladviseurs.nl

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten