Visual Tree Assessment

Je bent hier: Home 5 Diensten 5 Visual Tree Assessment (VTA)

VTA staat voor Visual Tree Assessment. Het is een controle waarbij het breukrisico en de stabiliteit van een boom visueel wordt beoordeeld. In een boomveiligheidsplan staat aangegeven welke maatregelen nodig zijn, de VTA kan daar onderdeel van zijn.

Wij voeren de VTA zo efficiënt mogelijk uit; alleen bomen in een hogere risicocategorie worden beoordeeld. Denk aan bomen bij een parkeerplaats, langs een pad of bomen die uit eerdere controles naar boven popten.

Wie met GIS werkt, heeft een voorsprong. De bomen en andere elementen zijn al ingetekend op kaartlagen. Aan zo’n kaartlaag is meestal ook andere informatie gekoppeld, zoals de conditie, leeftijd, natuurwaarde en cultuurhistorische waarde van een boom.

Lees meer over boomveiligheid op de golfbaan. 

Heb je vragen?

Laat je gegevens achter

Nieuw veld

ONS WERK

Visual Tree Assessment (VTA) in de praktijk

GEO voor De Engelenburg

GEO voor De Engelenburg

‘Een certificaat halen om te laten zien dat je duurzaam bezig bent, leek mij een vorm van bezigheidstherapie,’ vertelt Ad Bontje van Golfbaan De Engelenburg. Tóch ging hij ervoor. Waarom?...

LEES MEER
Boombeheer Hooge Rotterdamsche

Boombeheer Hooge Rotterdamsche

Golfbaan de Hooge Rotterdamsche ligt aan de noordzijde van Rotterdam en grenst aan wandelpark het Lage Bergse Bos. De golfbaan sluit qua karakter dan ook naadloos aan op deze parkachtige...

LEES MEER

De Visual Tree Assessment (VTA) is onderdeel van de thema’s Ecologie & Wetgeving→ en Beheer & inrichting→

EEN VTA NODIG?

Laat risicobomen regelmatig controleren!

Wij vertellen je graag meer over de VTA en de relatie tot een boomveiligheidsplan. Heb je een specifieke vraag? Onze boomspecialisten helpen je verder. 

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.