U bent hier: Home 5 Diensten 5 Beheerplan

Een groenbeheerplan voor het openbare groen in een gemeente of (baan)beheerplan voor een sportterrein is een beheervisie en een maatregelenplan in één. We doen eerst een flora- en fauna-inventarisatie. Op basis daarvan analyseren we eventuele knelpunten en vervolgens stellen we aan de hand van de visie voor het terrein een beheervisie op. Is die visie nog niet duidelijk omschreven, dan helpen we daarbij met een workshop.

Het (bestaande) beleid van het terrein vormt het uitgangspunt voor het verdere beheerplan. Daarvoor vertalen we beleidslijnen naar concrete doelen. En die vertalen we weer naar maatregelen om die doelen te kunnen halen. We houden daarbij uiteraard rekening met zaken als budget en wet- en regelgeving.

Met een beheerplan is het veel makkelijker om doelmatig en efficiënt te werken en daarmee kosten te besparen. Het plan biedt overzicht en voorkomt ongewenste verrassingen; het onderbouwt de keuzes en kan ook dienen als communicatie-instrument.

 

Vragen?

Laat je gegevens achter

Nieuw veld

ONS WERK

Beheerplan in de praktijk

Beheerplan voor stadsbos in Haarlem

Beheerplan voor stadsbos in Haarlem

De Haarlemmerhout en het Frederikspark vormen samen een bijzonder stadsbos en park van ruim 50 hectare midden in het stedelijk gebied van Haarlem. We maakten voor gemeente Haarlem een beheerplan...

LEES MEER
Duurzaam golfbaanbeheer: spel tussen mens en natuur

Duurzaam golfbaanbeheer: spel tussen mens en natuur

De beste golfomstandigheden waarborgen, dat is het primaire doel van een golfbaan. Wat ons betreft kun je dat niet los zien van robuuste en sterke natuur op en rondom de...

LEES MEER
Ecologisch beheer: boost voor biodiversiteit

Ecologisch beheer: boost voor biodiversiteit

Gemeente Deventer en NLadviseurs maakten een ecologisch bermbeheerplan. Daarmee bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups op een natuurlijke manier en krijgt de biodiversiteit een boost.

LEES MEER

Het beheerplan is onderdeel van het thema Beheer & Inrichting→.

Sietske Kuperus - Over ons

.

Sietske Kuperus

Projectleider Natuurontwikkeling

VRAAG HET ONZE EXPERT

Een beheerplan nodig?

Wil je ook een doelmatig beheerplan met concrete doelen? Waarbij we ook denken aan belangrijke zaken als wet- en regelgeving, budget, planning en communicatie? Neem contact op met Sietske.

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.