Plan invasieve exoten

U bent hier: Home 5 Diensten 5 Plan invasieve exoten

Eikenprocessierups, Japanse duizendknoop, reuzeberenklauw, halsbandparkiet, Amerikaanse rivierkreeft; allemaal soorten waar gemeenten (en andere terreinbeherende organisaties) steeds vaker mee te maken krijgen. Hoe zorg je ervoor dat deze invasieve soorten geen voet aan de grond krijgen of hoe dring je ze terug?

Onder meer Provincie Gelderland en Utrecht bieden financiële ondersteuning, in eerste instantie voor het opstellen van een gebiedsplan. Gelderland biedt ook een bijdrage voor de uitvoering als het gaat om locaties binnen Natuurnetwerk Nederland of Natura2000-gebieden.

Het bestrijden van invasieve soorten vraagt om een gebiedsspecifieke aanpak. We kunnen een gebiedsplan opstellen, bestrijdingsalternatieven doorrekenen, effecten monitoren en de communicatie richting stakeholders vormgeven.

Lees ons caseverhaal Horrorplant te lijf. 

Een exoot bestrijden?

Laat je gegevens achter

Nieuw veld

ONS WERK

Plan invasieve exoten in de praktijk

Horrorplant te lijf

Horrorplant te lijf

Het is niet gek dat alle alarmbellen gaan rinkelen zodra de naam Japanse duizendknoop valt. Weinig planten hebben zo’n ongebreidelde groeikracht en kunnen zo veel schade aanrichten aan leidingen, wegen,...

LEES MEER

Het plan invasieve exoten is onderdeel van het thema Beheer & Inrichting→.

HEB JE VRAGEN?

Een concreet plan voor het bestrijden van exoten

Wil je weten hoe je een specifieke exoot op een natuurlijke manier kunt bestrijden? Wij maken samen een plan, dat is afgestemd op de situatie ter plekke. 

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.