Je bent hier: Home 5 Actueel 5 Interactieve Webinar: ‘Van berm naar ecologische verbinding’
Interactieve Webinar: ‘Van berm naar ecologische verbinding’

Volg op woensdag 20 januari van 13.00-15.30 uur de interactieve webinar ‘Van berm naar ecologisch beheer’.

Tijdens deze interactieve online bijeenkomst die CROW Levende Stad organiseert mogen wij als NLadviseurs jullie inspireren op het thema ‘Van berm naar ecologische verbinding’. Dat doen we samen met CROW en Gemeente Arnhem. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk laten we zien hoe je bermen kunt transformeren in ecologische verbindingszones.

Overheden worden zich steeds meer bewust van het belang van ecologisch bermbeheer. Monoculturen en ‘netjes’ gemaaid groen beperken de biodiversiteit, wat overlast van bijvoorbeeld de eikenprocessierups en buxusmot in de hand werkt. We zijn op de goede weg, maar het kan nog veel meer en beter.

Ecoloog Wesley van Zadelhoff en projectleider Guido Hamelink van NLadviseurs vertellen tijdens de bijeenkomst alles over wat je kunt doen om natuurwaarden te verhogen van een specifieke berm, grasstrook of andere snipper groen in de stad of gemeente. Dit doen ze aan de hand inspirerende voorbeelden vanuit het beheer- en inrichtingsadvies voor bermen dat zij hebben opgesteld voor de gemeente Arnhem.

Ook staan ze stil bij eventuele problemen waartegen je soms aanloopt en hoe je burgers kunt betrekken bij je plannen en uitvoering.

Vivienne van Sante van gemeente Arnhem vertelt hoe de ecologisch waarde van de Arnhemse bermen hebben gescoord en wat zij hebben gedaan om de scores te verbeteren.

Tijdens het interactieve deel van de bijeenkomst bespreken we in kleine groepen wat je als gemeente of beheerder kunt doen om ecologisch bermbeheer vorm te geven. Ook is er ruimte om te reflecteren op de situatie in jouw gemeente en gaan we in op vraagstukken die jou bezig houden.

Gerelateerde berichten

Natuurinclusieve gebiedsontwikkeling: hoe dan?

Natuurinclusieve gebiedsontwikkeling: hoe dan?

Circulaire en natuurinclusieve gebiedsontwikkeling, wat is dat in de praktijk? Op 5 oktober gaan we daarover nadenken tijdens een netwerkbijeenkomst van MVO Nederland. NLadviseurs is betrokken bij de organisatie van deze dag en een van de sprekers. We leiden de casus...

Lees meer
Praten over natuurkansen tijdens de beurs

Praten over natuurkansen tijdens de beurs

Nog heel even geduld: op 27 en 28 september is het weer tijd voor de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht. Ook NLadviseurs staat op de beurs. Zien we je daar? In stand 2.3.39 vertellen we je graag meer over hoe onze natuurkansenkaart je helpt bij het...

Lees meer

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.