Je bent hier: Home 5 Actueel 5 Kennismiddag toekomstbestendige parken op 9 juni
Kennismiddag toekomstbestendige parken op 9 juni

Kom donderdag 9 juni ook naar Vondelpark/3 in Amsterdam voor onze speciale kennismiddag over toekomstbestendige stadsparken. Speciaal voor gemeentelijke beleidsadviseurs en programmamanagers die biodiversiteit, klimaatadaptatie en/of parken in hun portefeuille hebben, is dit dé gelegenheid om kennis op te doen en uit te wisselen rondom het thema stadsparken.

 

Met slim en zorgvuldig beheer kunnen natuur en recreatie namelijk best hand in hand gaan, ook in druk bezochte parken. Maar hoe pak je dat aan? Aan de hand van een concrete casus laten wij onze aanpak zien. Voor gemeente Amsterdam heeft NLadviseurs beheerplannen opgesteld voor de 22 belangrijkste parken van de hoofdstad. Het zijn plannen waaraan de beheerders vanuit de praktijk hebben meegewerkt, die zijn afgestemd op de wensen vanuit de buurt en die rekening houden met een gedifferentieerd gebruik per park. Inmiddels zijn die plannen niet louter plannen meer, maar is de inhoud ervan verankerd in het gemeentelijke evenementenbeleid.

Namens de gemeente Amsterdam zal programmamanager parken Martijn Prins een toelichting geven op hoe deze aanpak werkt. De hoofdstad heeft veel parken, evenementen en een daarbij horende toeristenstroom. Hoe gaat de gemeente Amsterdam daarmee om? En wat kunnen andere gemeenten leren van deze aanpak?

Vervolgens nemen we u mee door het Vondelpark om u de praktijk te laten zien. Want hoe richt je de oplossingen zo in, dat ze ook praktisch uitvoerbaar zijn? Na de ronde door het park is er de mogelijkheid om specifieke casussen met ons te bespreken. Enthousiast geworden van de mogelijkheden? Spreek ons die dag gerust aan of mail naar info@nladviseurs.nl.

Klik hier om u aan te melden voor de Kennismiddag

Programma donderdag 9 juni 2022
12:00 – 12:30 Inloop en start lunch
12:30 – 12:45 Start programma – Inleiding NLadviseurs
12:45 – 13:15 Casus stadsparken door Martijn Prins gemeente Amsterdam
13:15 – 13:45 Impact maken met gemeentelijk groen
13:45 – 15:00 Rondleiding door het Vondelpark
15:00 – verder Koffie en thee ter afsluiting

Locatie: Vondelpark 3, 1001 NK, Amsterdam

Gerelateerde berichten

Blik op bodem

Blik op bodem

Wist je dat bodem en hydrologie sturend zijn als het gaat om onze ecosystemen en alle landschapsecologische processen die daarin plaatsvinden? Maar ook dat de abiotische (niet-levende) lagen ónder onze bodem nog veel meer invloed hebben? We kijken hiervoor naar het...

Lees meer
Vogels kijken op Bernardus Golf

Vogels kijken op Bernardus Golf

In het kader van de NGF Birdwatching Day 2024 verzorgden onze ecologen (en vogelaars) Diederik Meijers en Jorina Boer een vogelexcursie op Bernardus Golf in Cromvoirt. Maar liefst veertig soorten vogels lieten zich zien of horen. Birdwatching Day is een jaarlijkse...

Lees meer

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.