Je bent hier: Home 5 Ons werk 5 GEO traject in 7 stappen
GEO traject in 7 stappen

Het behalen van je GEO certificaat kan best zwaar vallen. Je moet je door een berg papierwerk ploegen, documentatie als kaartmateriaal en flora- en fauna-inventarisaties opvoeren en veel cijfers invullen. Gelukkig zijn daar onze experts, die je veel werk uit handen nemen en je stap voor stap door het traject loodsen. 

Wil je je eerste GEO certificaat halen of ben je toe aan hercertificering? We geven je houvast en sturing en begeleiden op maat, want elke golfbaan is anders. Ook helpen we je bijvoorbeeld met een biotopenkaart van je baan en inventarisaties. We kijken mee met je visie- en werkplan, sturen bij als het nodig is en blijven jaarlijks ondersteunen zodat je uiteindelijk nog maar weinig werk hebt aan het behouden van je GEO-certificaat.

GEO ❤️ EMS

Overweeg om te gaan werken met EMS (Environmental Management System). Dit is een door ons ontwikkelde online webapplicatie voor duurzaam, innovatief en efficiënt golfbaanbeheer. Er zijn allerlei mogelijkheden op het gebied van planning en registratie. Op het dashboard heb je voortdurend en realtime inzicht in je cijfers en dat helpt je bij je dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast maakt EMS je GEO traject een stuk eenvoudiger. Je hebt immers alle gegevens op een rijtje.

Aan de slag met GEO

Start je met GEO, dan doorlopen we samen het hele traject. In grote lijnen kun je dat traject opdelen in de volgende 7 stappen:

1. Account op OnCourse maken

We maken een gratis account voor je golfbaan aan op OnCourse en leggen het systeem aan je uit. We voegen teamleden toe aan het account. Dit zijn clubleden die gaan helpen om alle gegevens in te vullen en bij te houden.

2. Basisgegevens invullen

Voor drie thema’s (natuur, milieu en samenleving) vul je vervolgens alle basisgegevens in. Veel golfbanen ervaren deze fase als omvangrijk. Waar haal je al die informatie vandaan, wat wordt er precies verwacht en hoe weet je of je volledig bent? Geen nood, we weten precies wat nodig is en ondersteunen bij alle onderdelen. Overigens, je hoeft al deze basisinformatie maar één keer op een rij te zetten. Vervolgens controleer je jaarlijks of alles nog up-to-date is.

3. Jaargegevens invullen

Je vult vervolgens de verbruiksgegevens in. Dit moet je jaarlijks gaan doen, ook als je je GEO certificaat eenmaal hebt. Wij interpreteren de gegevens. Zien we bijvoorbeeld dat er veel meer water is verbruikt dan verwacht? Dan kijken we hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

4. Visie- en werkplan maken

De volgende stap is het opstellen van een visie- en werkplan voor de komende vijf jaar. OnCourse heeft een format voor dit plan. Per thema stel je doelen op en bepaal je wat je gaat doen om die doelen te halen. Wij controleren het plan op haalbaarheid en geven eventueel suggesties voor aanvullende doelen.

5. Successen delen

Samen bespreken we per thema welke successen goed zijn om te delen. Dat doe je vervolgens op OnCourse met een foto en kort bijschrift. Laat je ook zeker inspireren door de successen van anderen.

6. Eindcontrole

Klaar voor de audit? We voeren een laatste controle uit en kijken of alle gegevens compleet zijn en inhoudelijk voldoen aan de criteria. Mocht er nog iets aangepast moeten worden, dan geven we heel concreet aan wat je daarvoor moet doen. Je hoeft zelf dus niet het hele systeem nog eens door.

7. Aanvraag audit

Je bent klaar voor de audit en kunt dat aangeven bij de NGF. De NGF maakt een afspraak met je.

 

Meer lezen? In dit artikel geven we 10 gouden GEO tips. En lees meer over onze GEO begeleiding:

 

GEO certificaat ➜

Gerelateerde projecten

Basiskwaliteit Natuur: zo pak je dat aan

Basiskwaliteit Natuur: zo pak je dat aan

Zelfs de meest algemene soorten als huismus, gewone pad en haas zijn al lang niet meer zo alledaags. De relatief nieuwe methode Basiskwaliteit Natuur (BKN) wil algemene soorten weer volop...

LEES MEER
Natuurkansenkaart voor vijver op Golfbaan Kromme Rijn

Natuurkansenkaart voor vijver op Golfbaan Kromme Rijn

Golfbaan Kromme Rijn wil de biodiversiteit in en rondom de meest noordelijke vijver op de baan verhogen. Wij maakten daarvoor een inrichtingsschets met een natuurkansenkaart, inclusief maatregelen om die kansen...

LEES MEER
Is biodiversiteit materieel voor jouw organisatie?

Is biodiversiteit materieel voor jouw organisatie?

Ben je bezig met de richtlijnen van de CSRD en wil je weten of en hoe je binnen het thema milieu aan de richtlijnen voldoet? Dat kan met onze Impact...

LEES MEER

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.