Je bent hier: Home 5 Ons werk 5 Verhalen vertellen; betrek mensen bij je groene plannen
Verhalen vertellen; betrek mensen bij je groene plannen

Communiceren over onderwerpen als natuur, klimaatadaptatie en biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Overheden hebben de opdracht te werken aan meer biodiversiteit en een klimaatbestendige leefomgeving. Dat kunnen zij niet alleen. Ook inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners spelen een rol. Verhalen vertellen, wat communicatie in feite is, verbindt al die mensen en maakt samenwerken makkelijker. 

Onze biodiversiteitsadviseurs en ecologen voeren in opdracht van onze klanten onder meer soortentellingen, quickscans en flora- en fauna-inventarisaties uit. Ook geven zij advies voor en schrijven zij mee aan onder meer beheer- en biodiversiteitsplannen. Steeds vaker wordt daarbij tijd en geld ingeruimd voor communicatie, educatie, voorlichting en participatie. Want waar in de buitenruimte wordt gewerkt, komen veel belangen bij elkaar en zijn veel mensen betrokken.

Pakkende verhalen die passen bij de klant

Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat ook onze communicatieadviseurs en tekstschrijvers worden ingezet om onze klanten te ondersteunen. Bijvoorbeeld voor het geven van advies rondom burgerparticipatie en het creëren van draagvlak voor specifieke plannen. Daarnaast produceren onze tekstschrijvers aantrekkelijke content, toegespitst op de doelgroep. Denk aan het schrijven van pakkende posts voor social media, het ontwikkelen van folders of het maken van blogs en informatieve artikelen. Daarbij is het natuurlijk een voordeel dat we al intensief met klanten samenwerken. We kennen onze opdrachtgevers goed en weten qua inhoud van de hoed en de rand. Dat zorgt voor verhalen in tekst en beeld die perfect passen bij de klant.

Verhalen vertellen over groene projecten

Onze biodiversiteitsadviseurs, ecologen en communicatieprofessionals werken vaak samen aan opdrachten voor onze klanten. Het blijkt steeds weer van grote waarde dat we verschillende expertises onder één dak hebben.

Verhalen vertellen in de praktijk

Met gemeente Nieuwegein werkten we maandenlang nauw samen aan het opstellen van het Omgevingsprogramma Natuur in de stad. Twee van onze biodiversiteitsadviseurs schreven mee aan het programma. Een van onze communicatieadviseurs sloot aan voor onder meer de benodigde participatietrajecten met verschillende stakeholdergroepen en het schrijven van nieuwsberichten voor de lokale krant om inwoners op de hoogte te houden van de voortgang van het programma. We nemen communicatieafdelingen werk uit handen, zonder dat zij veel tijd kwijt zijn aan briefings. We weten immers al waarover we het hebben.

Natuur op de golfbaan

Ook voor verschillende golfbanen schrijven we regelmatig inhoudelijke artikelen. Meestal zijn dit verhalen voor leden van de golfclub. We schrijven bijvoorbeeld over de soortenrijkdom op de baan, hoe een ecosysteem werkt en welke rol de golfbaan daarbij speelt of leggen uit hoe het werk van de greenkeepers bijdraagt aan meer biodiversiteit op de baan. Deze verhalen dragen bij aan het begrip van clubleden voor de beheerwerkzaamheden. Wanneer zij zich bewust worden van alle natuur op de baan, zullen ze zich er ook actiever voor willen gaan inzetten. Bovendien wordt hun spelervaring een stuk rijker en mooier als zij zich bewust zijn van de schoonheid in de omgeving.

Heb je behoefte aan (advies over) content? Lees hier meer en neem contact met ons op:

 

Contentcreatie ➜

Gerelateerde projecten

Participatie: hoe pak je dat aan?

Participatie: hoe pak je dat aan?

Gemeente Nieuwegein werkte de afgelopen periode aan het Omgevingsprogramma Natuur in de stad: een plan van aanpak om de natuur binnen het Nieuwegeinse Natuurnetwerk robuuster te maken, te verbinden met...

LEES MEER
Natuur in de stad: werken aan een groener Nieuwegein

Natuur in de stad: werken aan een groener Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein werkte de afgelopen periode aan een Omgevingsprogramma Natuur in de stad. Dat is een plan van aanpak om de natuur binnen het Nieuwegeinse Natuurnetwerk robuuster te maken, te...

LEES MEER
Verhalen vertellen; betrek mensen bij je groene plannen

Verhalen vertellen; betrek mensen bij je groene plannen

Communiceren over onderwerpen als natuur, klimaatadaptatie en biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Overheden hebben de opdracht te werken aan meer biodiversiteit en een klimaatbestendige leefomgeving. Dat kunnen zij niet alleen. Ook...

LEES MEER

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.