Home » Thema’s » Bermbeheer

bermbeheer

Wilt u meer aandacht besteden aan ecologisch bermbeheer als gemeente? Dan zijn wij van NLadviseurs uit Velp u graag van dienst. Onze ecologen voorzien u van gedegen advies om ecologisch bermbeheer te realiseren.

Ecologisch bermbeheer in uw gemeente

Bij de inrichting van stedelijke gebieden denkt u vaak na over de functies die ze moeten hebben. Bij het inrichten van natuurlijke locaties en stroken doet u hetzelfde. Wilt u bijvoorbeeld een aantrekkelijk straatbeeld? Of wilt u waardevolle vegetaties realiseren waar insecten en vogels op afkomen? Misschien wilt u juist meer plekken creëren waar mensen kunnen ontspannen en genieten? U zou groenstroken ook kunnen inzetten als aantrekkelijk leefgebied voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Wanneer u kiest voor het creëren van een aantrekkelijk straatbeeld, dan vormt u eenvoudige saaie grasbermen om naar bloemrijke groenstroken.

Natuurontwikkeling voor een beter klimaat

Natuurontwikkeling in woonwijken, parken en langs wegen is niet alleen mooi, maar ook goed voor het (leef)klimaat. Veel groen in uw gemeente heeft een positief effect op de gezondheid van burgers. Met meer natuur op meer plekken geeft u ruimte aan allerlei soorten insecten en dieren die bijdragen aan een evenwichtig ecosysteem. En nog een voordeel van ecologisch bermbeheer: natuurlijke stroken vragen op de lange termijn minder onderhoud dan grasstroken en bloembedden.

Schakel onze hulp in om groen beleid in de praktijk te brengen

Met een aantal praktische stappen bereikt u al veel. Graag helpen wij u op weg om uw groen beleid in de praktijk te brengen. Dit doen we onder andere door u te adviseren op het gebied van ecologisch bermbeheer, maar ook door bijvoorbeeld een boombeheerplan op te stellen voor uw gemeente of  uw golfbaan. Neem contact met ons op via +31 (0) 26 78 51 440 of info@nladviseurs.nl.

bermbeheer

Bij de inrichting van stedelijke gebieden, denk je vaak na over de functies die ze moeten hebben. Bij het inrichten van natuurlijke locaties en stroken doe je hetzelfde. Wil je bijvoorbeeld een aantrekkelijk straatbeeld? Of wil je waardevolle vegetaties realiseren waar insecten en vogels op afkomen? Misschien wil je juist meer plekken creëren waar mensen kunnen ontspannen en genieten?

 

Je zou groenstroken ook kunnen inzetten als aantrekkelijk leefgebied voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Wanneer je kiest voor het creëren van een aantrekkelijk straatbeeld, dan zou je saaie grasbermen kunnen omvormen naar bloemrijke groenstroken.

 

Natuurontwikkeling in woonwijken, parken en langs wegen is niet alleen mooi, maar ook goed voor het (leef) klimaat. Veel groen in je gemeente heeft een positief effect op de gezondheid van burgers. Met meer natuur op meer plekken geef je ruimte aan allerlei soorten insecten en dieren die bijdragen aan een evenwichtig ecosysteem. En nog een voordeel: natuurlijke stroken vragen op de lange termijn minder onderhoud dan grasstroken en bloembedden.

 

Met een aantal praktische stappen kun je al veel bereiken. Graag helpen wij u op weg om uw groen beleid in de praktijk te brengen.

PROJECTEN

Actueel

Natuur is constant in ontwikkeling en wij dus ook! Over die nieuwe ontwikkeling en hoe wij daar in de praktijk mee om gaan, bloggen wij regelmatig. Wilt u ook graag op de hoogte blijven?

Actueel