Je bent hier: Home 5 Actueel 5 Golf van verandering: water op de golfbaan
Golf van verandering: water op de golfbaan

Water op de golfbaan. Het is een belangrijk onderwerp tijdens het Nationaal Golf & Groen Symposium op 13 september aanstaande. Als ecologisch adviseur voor golfbaanbeheerders zijn wij er ook bij en denken we mee over de centrale thema’s klimaatcrisis en stijgende recreatiedruk.

Guido Hamelink van NLadviseurs: “De druk op de golfbaan is groot door steeds meer golfers. Het gras heeft het zwaarder te verduren en voor het herstel is water noodzakelijk. Maar door de toenemende droogte moet het watergebruik worden beperkt. Wat dat betreft zagen we tien jaar geleden al de noodzaak voor duurzaam golfbaanbeheer. Nu de gevolgen van de klimaatverandering steeds voelbaarder worden, neemt de bereidheid om klimaatadaptief te beheren gelukkig flink toe. Onze duurzaamheidscertificering (GEO) is een praktische tool om daarmee aan de slag te gaan.”

ecosysteem

Volgens Guido is het belangrijk dat we onszelf niet verliezen in alléén het waterprobleem. “Want door alleen het ene probleem op te lossen, kan er een ander probleem ontstaan. Het is dan ook belangrijk om het totaalplaatje voor ogen te houden. Een golfbaan is namelijk een ecosysteem op zich. Alles wat er groeit en leeft staat in onderling verband. Met onze GEO-certificering kijken we daarom naar natuur, milieu én samenleving. Naar het grotere geheel dus.”

 

Golfbanen die we op dit moment begeleiden voor GEO-certificering zijn Goese Golf, Golfresidentie Dronten, Goyer G&CC, Rijswijkse GC, Princenbosch, Bentwoud, Gelpenberg, Delfland en Texel.

 

Lees hier meer over hoe wij uw GEO certificering begeleiden.

Gerelateerde berichten

Natuurinclusieve gebiedsontwikkeling: hoe dan?

Natuurinclusieve gebiedsontwikkeling: hoe dan?

Circulaire en natuurinclusieve gebiedsontwikkeling, wat is dat in de praktijk? Op 5 oktober gaan we daarover nadenken tijdens een netwerkbijeenkomst van MVO Nederland. NLadviseurs is betrokken bij de organisatie van deze dag en een van de sprekers. We leiden de casus...

Lees meer
Praten over natuurkansen tijdens de beurs

Praten over natuurkansen tijdens de beurs

Nog heel even geduld: op 27 en 28 september is het weer tijd voor de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht. Ook NLadviseurs staat op de beurs. Zien we je daar? In stand 2.3.39 vertellen we je graag meer over hoe onze natuurkansenkaart je helpt bij het...

Lees meer

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.