Biodiversiteit impact
& dependency scan

Je bent hier: Home 5 Diensten 5 Biodiversiteit impact & dependency scan

Worstel je – in het kader van de CSRD – met de vraag of biodiversiteit een materieel thema is voor jouw organisatie? Dan biedt onze Biodiversieit impact & dependency scan een goed antwoord.

Wat gaan we doen?
We voeren een initiële, dubbele materialiteitsscreening uit samen met jou en je organisatie. Het woord ‘dubbel’ is hierbij cruciaal. Het betekent dat we de relevantie van het thema voor jouw organisatie vanuit twee perspectieven gaan beoordelen. Enerzijds beoordelen we de invloed van je organisatie op biodiversiteit en ecosystemen (inside-out). Anderzijds beoordelen we in hoeverre je organisatie afhankelijk is van biodiversiteit en ecosystemen (outside-in). De mate waarin deze impacts en/of afhankelijkheden zich voordoen, bepalen of biodiversiteit en ecosystemen een materieel thema is voor je organisatie.

Lees meer over biodiversiteit als materieel thema in ons LinkedIn artikel

Hoe gaan we te werk?
We volgen de aanbevolen aanpak vanuit de CSRD om materiële biodiversiteit en ecosystemen- gerelateerde impacts en afhankelijkheden te identificeren en te beoordelen. Zo maken we onder meer gebruik van het LEAP framework van de TNFD. Op basis van beschikbare data van jouw organisatie voeren we een eerste materialiteitsscreening uit. We lichten de resultaten toe en gaan die resultaten samen met jou verfijnen en aanpassen tijdens een diepgravende workshop. We verwerken de resultaten in visuele overzichten, die helder uiteenzetten waar de grootste impacts en afhankelijkheden zijn. Op deze manier krijg je inzicht in de materialiteit van biodiversiteit en ecosystemen voor je bedrijfsvoering en waardeketen.

Vraag de scan aan!
Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een scan door te spreken.

Vragen?

Laat je gegevens achter

Nieuw veld

ONS WERK

Biodiversiteit impact & dependency scan in de praktijk

Is biodiversiteit materieel voor jouw organisatie?

Is biodiversiteit materieel voor jouw organisatie?

Ben je bezig met de richtlijnen van de CSRD en wil je weten of en hoe je binnen het thema milieu aan de richtlijnen voldoet? Dat kan met onze Impact...

LEES MEER

De Biodiversiteit impact & dependency scan is onderdeel van het thema Natuur & Ondernemen→.

Irene Hesseling

.

Irene Hesseling

Projectleider Natuur & Ondernemen

VRAAG HET ONZE EXPERT

Meer weten?

Wil je weten wat de Biodiversiteit impact & dependency scan jou kan bieden? Neem dan contact met ons op!

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.