Digitale gedragscodetool

Je bent hier: Home 5 Diensten 5 Digitale gedragscodetool

Een applicatie die met een paar klikken een ecologische werkinstructie samenstelt volgens de geldende wet- en regelgeving. Én waarmee je heel makkelijk het uitgevoerde werk kunt documenteren, zodat je aantoonbaar zorgvuldig handelt volgens de protocollen. Klinkt zo’n digitale gedragscodetool niet als muziek in de oren?

Bij terugkerende werkzaamheden en onderhoud van (openbaar) groen kun je vaak aansluiten op een bestaande gedragscode. Denk aan maaien van bermen en gazons, snoeien van hagen of schonen van sloten. De gedragscode is al een knappe vertaling van abstracte wetgeving naar concrete instructie, een implementatieplan gedragscode vertaalt die instructie vervolgens naar jouw specifieke situatie buiten.

Dat kan makkelijker
Toch vereist het nog altijd flink wat ecologische kennis en expertise om uit dat implementatieplan en een ecologisch werkprotocol een ecologische werkinstructie te maken voor in het veld. Je moet immers wel weten welke informatie je nodig hebt en de juiste ecologische afwegingen maken. Dat intensieve proces van werkvoorbereiding wordt stukken overzichtelijker met onze digitale gedragscodetool.

Hoe werkt de tool?

Omgaan met de tool kan bijna niet eenvoudiger: de applicatie (beschikbaar op elk device) vraagt je om een speld te prikken op de locatie waar je aan het werk gaat. Je krijgt dan te zien welke (beschermde) soorten daar voorkomen. Je vinkt vervolgens die soorten aan in een lijst, je kiest welke werkzaamheden je gaat (laten) uitvoeren en in welke tijd van het jaar. Ten slotte klik je op de genereerknop en… je ecologisch werkprotocol rolt eruit.

De digitale gedragscodetool faciliteert het complete proces van werkvoorbereiding en -uitvoering, inclusief vastlegging. De tool is gebruiksvriendelijk en overal toegankelijk.

Wil je meer weten? Check dan dit verhaal. Of vraag via het contactformulier hiernaast een online demo aan!

Ontdek onze gedragscodetool

Boek nu een online demo

Nieuw veld

ONZE REVIEWS

Wat zeggen anderen?

“Aantoonbaar zorgvuldig handelen volgens de geldende natuurwet- en regelgeving is behoorlijk complex en uitdagend. Deze tool is het antwoord op die uitdagingen.”

Kees Jan van Zwienen

Groenbeheerder, Gemeente Papendrecht

ONS WERK

Digitale gedragscodetool in de praktijk

Digitale gedragscodetool: werkinstructie binnen ’n paar klikken

Digitale gedragscodetool: werkinstructie binnen ’n paar klikken

Maar liefst vijf van de zeven Drechtsteden hielpen we met een implementatieplan van de gedragscode Stadswerken. Naast ecologische werkprotocollen op papier, leverde dat een gloednieuwe digitale gedragscodetool op. Deze tool...

LEES MEER

De digitale gedragscodetool is onderdeel van het thema Ecologie & wetgeving→

Sander Kristalijn - Over ons

.

Sander Kristalijn

Directeur Productontwikkeling

VRAAG HET ONZE EXPERT

Kennismaken met de gedragscodetool?

Wil je eens sparren over de digitale gedragscodetool en hoe zo’n tool jou verder kan helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.