Awareness workshop

Je bent hier: Home 5 Diensten 5 Awareness workshop

Ben je bezig met verduurzaming en de eisen van de CSRD-richtlijn rondom biodiversiteit en ecosystemen? Dan komt er veel op je af. Waar begin je en hoe krijg je inzichtelijk welke thema’s vooral belangrijk zijn binnen je onderneming? Begin met de Awareness workshop, een laagdrempelige manier om kennis te maken met biodiversiteit.

Waarom biodiversiteit?
Natuur en biodiversiteit (de variatie van planten en dieren op aarde en de ecosystemen waarin zijn leven) zijn de ruggengraat van onze economie. Onze samenleving kan niet overleven zonder schone lucht, schoon water, een vruchtbare bodem en natuurlijke grondstoffen. Meer dan de helft van onze wereldeconomie is direct afhankelijk van ons natuurlijke ecosysteem. De relatie tussen jouw productie- of waardeketen en biodiversiteit is soms heel zichtbaar en logisch. Soms ook indirecter en onverwachter, maar wel degelijk aanwezig. Helaas gaat de biodiversiteit hard achteruit. Door het vernietigen van leefgebieden, klimaatverandering, het op hoog tempo opmaken van natuurlijke grondstoffen en vervuiling.

Lees meer over biodiversiteit als materieel thema in ons LinkedIn artikel

Wat biedt de Awareness workshop mij?
Tijdens de Awareness workshop maak je kennis met biodiversiteit, waarom het daarmee zo slecht gaat en welke rol we daarin allemaal hebben. Via een mix van theorie, praktische opdrachten en casestudies ontdek je waarom biodiversiteitsverlies ook jouw organisatie op allerlei manieren raakt. En hoe het thema biodiversiteit zich verhoudt tot andere thema’s als klimaatverandering en vervuiling. Je wordt je bewust van je eigen rol en die van jouw bedrijf en hoe je kunt werken aan een positieve impact op biodiversiteit. Ben je al wat verder in dit onderwerp ingelezen, kijk dan eens bij de dienst Biodiversiteit impact & dependency scan.

Meld je aan!
Je volgt de workshop alleen of in een groep. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Meer weten?

Boek de workshop hier
of vraag extra info aan:

Nieuw veld

ONS WERK

Awareness workshop in de praktijk

Is biodiversiteit materieel voor jouw organisatie?

Is biodiversiteit materieel voor jouw organisatie?

Ben je bezig met de richtlijnen van de CSRD en wil je weten of en hoe je binnen het thema milieu aan de richtlijnen voldoet? Dat kan met onze Impact...

LEES MEER

De Awareness workshop is onderdeel van het thema Natuur & Ondernemen→.

Irene Hesseling

.

Irene Hesseling

Projectleider Natuur & Ondernemen

VRAAG HET ONZE EXPERT

Meer weten?

Wil je meer weten over deze workshop of een plek reserveren? Neem dan contact met ons op!

Kennismaken?

Benieuwd hoe je duurzaam groen kunt ontwikkelen of hoe natuurontwikkeling er in de praktijk uitziet?
We denken graag mee, geven ecologisch advies en nemen (veel) werk uit handen.